The Best Adidas Running Shoes for Professionals and Regular Trainers

Adidas is one of the top producers of sports equipment and shoes in the world. This brand has been able to stay at the top of its game by staying true to the motivation of its founder, Adi Dassler, which is getting feedback from athletes and producing shoes and equipment that address their needs.

Adidas has made a wide range of shoes that meets different needs, but this brand is very popular for its running shoes. This brand makes some of the best running shoes in the industry, and it is the number one shoe brand of many runners.

In this guide, we have compiled a list of the best Adidas running shoes out there. With these Adidas running shoes reviews, you can never go wrong when looking for a new pair of running shoes.

Our top pick is the Adidas Women’s Cloudfoam Pure Running Shoe because it provides great support and comfort for different runners. It is highly durable, flexible, protective, and breathable.

Here Are The Best Adidas Running Shoes:

ProductDetails
1. Adidas Women’s Cloudfoam Pure Running Shoe

  • Material: 100% Textile
  • Gender: Women
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 5 – 12
Check Current Price
2. Adidas Men’s Lite Racer Adapt Running Shoe

  • Material: 100% Synthetic
  • Gender: Male
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 6.5 – 14
Check Current Price
3. Adidas Men’s Ultraboost 20 Sneaker

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Male
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 4 – 15
Check Current Price
4. Adidas Women’s Edge Lux 3 Running Shoe

  • Material: 100 Textile
  • Gender: Women
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 5– 12
Check Current Price
5. Adidas Men’s Solar Boost Running Shoe

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Men
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 6.5 – 14
Check Current Price
6. Adidas Men’s Questar Flow Sneaker Running Shoe

  • Material: 100% Synthetic
  • Gender: Men
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 6.5– 14
Check Current Price
7. Adidas Originals Men’s Swift Run Knit Shoe

  • Material: Textile
  • Gender: Male
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 7 – 13
Check Current Price
8. Adidas Women’s Ultraboost 19 Running Shoe

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Women
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 5 – 11.5
Check Current Price
9. Adidas Women’s Duramo 9 Running Shoe

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Women
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 5 – 11
Check Current Price

 

1. Adidas Women’s Cloudfoam Pure Running Shoe – Best Adidas Running Shoes, Women’s

adidas Women's Cloudfoam Pure Running Shoe, Black/Black/White, 7 Medium US

For our first Adidas running shoe review, let’s go for the best. This shoe has been the favorite of many female runners over the years because of its high-quality design. The Adidas Women’s Cloudfoam Pure Running Shoe is designed to provide you with great comfort while running.

Made with 100 percent textile, this shoe is highly breathable, which means you will not experience sweaty feet while exercising. The textile upper is well-knitted and it is super lightweight too. It provides a snug and comfortable fit, with a lace-up system that allows for easy adjustment. The upper is designed to hug your feet and it comes with a midsole that supports your feet as you run.

This shoe comes with a firm rubber sole that provides great support and stability. It is ideal for everyday runners, thanks to its durable construction. The textile lining and Cloudfoam memory sock liner are also there to provide extra comfort.

You can get this running shoe from Adidas in a variety of colors and styles, with sizes ranging from 5 through 12. The toe box of the shoe is roomy, and this helps to provide your toes with enough room to spread out evenly.

Specs

  • Material: 100% Textile
  • Gender: Women
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 5 – 12

Pros

  • Provides a secure and snug fit
  • Ideal for everyday runners
  • Lightweight and highly comfortable
  • Moderately-priced

Cons

  • A bit difficult to break-in

https://www.youtube.com/watch?v=jTqHldp5izI

CHECK CURRENT PRICE

2. Adidas Men’s Lite Racer Adapt Running Shoe – Best Adidas Running Shoes for Men

adidas Men's Lite Racer Adapt Running Shoe, Black/Core Black/Grey, 11 M US

Do you love speed and comfort? Then the Adidas Men’s Lite Racer Adapt Running Shoe is designed for you. Adidas designed this shoe for people that love being on the road or the track. The shoes are built for runners and they provide great support while helping you maintain speed.

This racer running shoe comes with a slip-on design, and this makes breaking-in very easy and quick. The Adidas Racer Adapt shoe has a very simple design, and it is super lightweight; it will not slow you down when running.  Adidas made it with 100 percent synthetic, making it a highly durable and breathable shoe.

The upper has a rubber belt that helps to provide a snug and secure fit. The outsole of the shoe is also made with rubber, and it also boasts of great durability. It provides arch support, thanks to its design. This shoe has light cushioning, and this contributes to its lightweight nature.

You can get this shoe in 11 different color combos, with sizes ranging from 6.5 through 14. It comes with a Cloudfoam midsole that provides superior comfort and cushioning. For enhanced performance and comfort, this shoe comes with an ortholite sock liner. The sock-like build hugs the feet and ensures you remain comfortable and secure while exercising.

Specs

  • Material: 100% Synthetic
  • Gender: Male
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 6.5 – 14

Pros

  • Super lightweight
  • Helps you to maintain speed and stability while running
  • Available in different colors
  • Provides secure and snug fit

Cons

  • Complaints about its durability

CHECK CURRENT PRICE

3. Adidas Men’s Ultraboost 20 Sneaker

adadidas Men's Ultraboost 20 Sneaker (8)

For those looking for a great pair of running shoes that they can use to run around the court or on smooth terrains, the Adidas Men’s Ultraboost 20 Sneaker is the right shoe for you. This sneaker is great for short-distance runs. You can use them in the tennis court as well as other outdoor activities.

They are available in a wide range of colors, which means you can pick an option that best suits your style and outfit. Talking about outfits, these sneakers are just great for running; they can also serve as casual footwear. They go well with different outfits and they are durable enough for everyday use. Adidas made these shoes with 100 percent synthetic, and it features a lightweight upper.

The upper has little perforations that allow for the constant flow of air to keep your feet free from sweat and heat. It comes with a rubber outsole that provides great traction on very smooth surfaces. The shoe also provides an excellent grip on other surfaces. It features a lace-up system, which provides a sock-like, snug fit.

The Boost midsole is highly responsive and it provides great comfort. The shoe is a bit pricey, but it is worth every penny. This shoe also comes in handy in a wide range of outdoor activities such as jogging, climbing, gym, and other exercises. It also has very small sizes for people with small feet, with its sizes ranging from 4 through 15. You can get the women’s version of this shoe here.

Specs

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Male
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 4 – 15

Pros

  • Smaller sizes for people with small feet
  • Breathable textile upper
  • Highly responsive Boost midsole
  • Provides sock-like, snug fit

Cons

  • A bit expensive

CHECK CURRENT PRICE

4. Adidas Women’s Edge Lux 3 Running Shoe

adidas Women's Edge Lux 3 Running Shoe Black/Carbon, 8 M US

The Adidas Women’s Edge Lux 3 Running Shoe is another masterpiece from Adidas, and it is one of the best running shoes on the market today. This shoe features a plush look and feel. It features a nice color combination that gives it a unique and awesome look.

Well, the shoe does not just look good, it also boasts of great performance. This shoe has a wide range of selection to choose from, with impressive 38 different colors and styles. There is a color and style to suit every runner. When it comes to functionality, this Adidas running shoe is highly functional.

The shoe is made with 100 percent textile, with a highly breathable upper that allows for adequate airflow. This is a great sports shoe that you can use in a variety of outdoor and indoor sports. The synthetic sole is also there to ensure you remain stable and well-supported on any surface.

The sole is also durable and it boasts of great traction and grip. The opening of the shoe measures about 10 inches around, which means you have enough room to break-in easily. It also has a nice lace-up closure that helps you to customize the fit, providing you with a secure and safe fit.

The bounce of the shoe provides energized comfort for all sports, all day. It also comes with lenticular color shifting mesh upper with a midsole that delivers enhanced flexibility and comfort.

Specs

  • Material: 100 Textile
  • Gender: Women
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 5– 12

Pros

  • 38 different colors to choose from
  • Made with highly breathable and lightweight material
  • Provides energized comfort for all sports
  • Delivers snug and secure fit

Cons

  • Not true to size

CHECK CURRENT PRICE

5. Adidas Men’s Solar Boost Running Shoe

adidas Men's Solar Boost Running Shoe, Grey/Bold Onix/Grey, 11.5 M US

The Adidas Men’s Solar Boost Running Shoe is one of the most stylish men’s running shoes on our list. This shoe boasts of great performance, and it is ideal for short and long-distance runs. Adidas designed this running shoe to hug your fit, ensuring you remain comfortable while running.

This designer’s running shoe is available in five different colors, and it is made in the United States. The shoe is made with textile and synthetic to provide you with a lightweight and comfortable shoe that you can use to run for long without any issues. It is also well-cushioned to support and protect your feet while running.

The sole is also made with synthetic and it provides excellent balance and stability. It comes with an upper that is designed for flexible, natural support. The upper also provides a sock-like, natural fit. The outsole is also naturally flexible, and it provides energized, smooth rides.

The shoe provides all-round support, and your midfoot area is not left out. It comes with Solar Propulsion Rail that helps to guide and propel the foot. The highly responsive cushioning of this shoe delivers incredible energy return. The shoe is lightweight, and it offers versatility, flexibility, and premium cushioning. It is available in sizes ranging from 6.5 through 14.

Specs

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Men
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 6.5 – 14

Pros

  • Provides all-round support
  • Highly versatile and flexible
  • Offers premium cushioning
  • Highly comfortable and responsive

Cons

  • Not the most supportive tongue

CHECK CURRENT PRICE

6. Adidas Men’s Questar Flow Sneaker Running Shoe

adidas mens Questar Flow Sneaker Running Shoe, White, 11 US

We have another highly versatile, classy, and fancy running shoe on our list; the Adidas Men’s Questar Flow Sneaker Running Shoe. This sneaker running shoe features an amazing design that separates it from the majority of running shoes on the market.

With its impressive design, this shoe can come in handy in a variety of things besides running. The design blends well with different types of outfits, and you can use it for a wide range of outdoor and indoor activities too. To add to its great design, this shoe is available in more than 30 different colors and styles to choose from.

That is not all, Adidas also made this shoe with high-quality material, synthetic. The shoe is 100 percent synthetic and it is extremely lightweight. The upper has nice knitting that enhances breathability. It also has some rubber fittings that hold the lace in place, and this allows you to customize the fit.

The opening of the shoe is not that wide, but breaking-in is not an issue. There is a toe guide in front of the shoe to protect your toes should you bump into an obstacle. The sole of the shoe is made with synthetic and it offers great traction and stability. It features a highly durable upper with TPU details for more comfort and support.

You will also get an ultra-soft feel with this shoe, thanks to its cushioned Cloudfoam midsole. It also comes with an ortholite sock liner that provides great comfort and performance. You can get the women’s version of this shoe here.

Specs

  • Material: 100% Synthetic
  • Gender: Men
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 6.5– 14

Pros

  • Feature a great look and design
  • Durable textile upper
  • Comes with an ortholite sock liner for increased performance and comfort
  • Delivers ultra-soft feel

Cons

  • A bit narrow

CHECK CURRENT PRICE

7. Adidas Originals Men’s Swift Run Knit Shoe

adidas Originals Kids Unisex's Swift Run Sneaker, White/White/White, 5.5 M US Big Kid

If you are looking for a simple and high-performance running shoe, we recommend you go for the Adidas Original Men’s Swift Run Knit Shoe. This shoe comes with a simple design but it provides great support. It boasts of high performance and you can use it for long and short-distance runs.

It is made with textile, with a knitted upper that promotes breathability. The upper allows for the proper flow of air, and this helps to keep your feet cool and dry always. With this shoe, sweaty feet during exercise will be a thing of the past. It comes with a rubber outsole with well-arranged teeth to provide great traction and stability.

This shoe features a modern design, which means it can also serve as casual footwear. It comes with an EVA midsole that provides lightweight cushioning. This feature also contributes to the overall lightweight nature of the shoe, and you will not experience any foot pain or fatigue regardless of how long you run with it.

This is a regular fit shoe and it hugs your foot while running. It features a lace-up design, which means you can adjust the fit to suit your foot. The shoe is moderately-priced and you can get it in 16 different colors and styles. This running shoe is true to size and the available sizes are from 7 through 13; it also has smaller sizes for kids.

Specs

  • Material: Textile
  • Gender: Male
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 7 – 13

Pros

  • Breathable knit upper
  • Delivers lightweight cushioning
  • Hugs the foot and provides a secure fit
  • Moderately-priced

Cons

  • No larger sizes for people with wider and bigger feet.

CHECK CURRENT PRICE

8. Adidas Women’s Ultraboost 19 Running Shoe

adidas Women's Ultraboost 19 W Running Shoes, Grey (Grey Three F17/Grey Two F17/Core Black Grey Three F17/Grey Two F17/Core Black), 4 UK

With a unique design and style, the Adidas Women’s Ultraboost 19 Running Shoe is one of the most durable and supportive running shoes on our list. Adidas designed this shoe for active women that always love to be on their feet or on the road. The shoes provide great comfort, and you can run in them all day. It is highly flexible, and it comes with a little toe guide to protect your feet.

The toe box of the shoe is extremely spacious, and this is very good for your toes as it helps to spread them out evenly. It is made with 100 percent textile and synthetic, with a perforated upper that allows for constant airflow. The shoe is also designed to accommodate wider feet, but there are no sizes for people with bigger feet.

It is available in 28 different colors and styles. The shoe comes with a synthetic sole that is curvy at the front while providing great balance and traction. For optimum performance, this running shoe comes with responsive boost cushioning. The continental rubber sole also provides a superior grip in both dry and wet conditions.

It provides excellent arch support with soft synthetic lining that delivers enhanced comfort. The shoe also wraps your feet in ultralight comfort and adaptive support, thanks to its Primeknit upper. It comes with a lace-up closure that provides a natural, secure fit. This running shoe is available in sizes ranging from 5 through 11.5, and it does not come cheap.

Specs

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Women
  • Sole: Synthetic sole
  • Size: 5 – 11.5

Pros

  • Provides excellent arch support
  • Secure and comfortable fit
  • Provides great grip in wet and dry conditions
  • Delivers adaptive support and ultralight comfort

Cons

  • Does not come cheap
  • No larger sizes

CHECK CURRENT PRICE

9. Adidas Women’s Duramo 9 Running Shoe

adidas Women's Duramo 9 Running Shoe, Black/White/Grey, 8.5 M US

The last on our list is the Adidas Women’s Duramo 9 Running Shoe. If you are looking for a premium running shoe that will not leave a hole in your pocket, we recommend you go for this running shoe. This is one of the best budget Adidas running shoes on our list, and it features a great design also.

It is expensive, but it is not of low quality. The shoe is made with premium and highly durable materials, and it comes with a rubber outsole that can withstand everyday use. Adidas made this shoe with textile and synthetic, with a stylishly designed upper that enhances breathability.

This is a regular fit shoe that comes with a lace-up system for easy and quick adjustments. The upper is also lightweight, and it wraps the foot pretty well, providing you with a secure and snug fit.

The Adiwear outsole is highly durable and the traction it offers is also great. It comes with an ortholite sock liner that enhances performance and comfort. This shoe also comes with a Cloudfoam midsole for excellent cushioning and step-in comfort.

The shoe is pretty easy to break-in, and taking it off and on is not an issue. The arch type is normal and it is ideal for multisport training. The shoe is available in 13 different colors, with sizes ranging from 5 through 11. Unfortunately, there are no larger sizes for women with bigger feet. However, it has a roomy toe box that ensures your feet remain comfortable regardless of how fast and far you run.

Specs

  • Material: Textile and Synthetic
  • Gender: Women
  • Sole: Rubber sole
  • Size: 5 – 11

Pros

  • Pocket-friendly
  • Lightweight and comfortable on the feet
  • Provides optimal performance and comfort
  • Cloudfoam midsole for superior cushioning

Cons

  • Not true to size

CHECK CURRENT PRICE

About Adidas and Its Running Shoe Technology

adidas running track sports shoes

Adidas is a multinational German company that designed and produces shoes, clothing, and accessories. The company makes a wide range of sports gear, and it is the largest sportswear manufacturers in Europe and second-largest across the globe.

It is only second to Nike in the world. Adidas is founded and headquartered in Herzogenaurach, Germany, and the company has been in business since 1949. Adolf Dassler started the company in his mother’s house. His brother, Rudolf, joined him in 1924 under the name Dassler Brothers Shoe Factory.

Dassler helped in making spiked running shoes for different athletic events. To improve the quality of spiked running shoes for athletes, he switched to using canvas and rubber from the previous model of heavy metal spikes.

Adidas Boost

The impact of Adidas on running shoe technology was immediate and the company released its Boost technology in 2013. The TPU-based technology comprises thousands of small foam pellets, and a German chemical firm was the first to develop it.

This technology has significantly changed the way running shoe firms idealize the capabilities of EVA foam, and this resulted in the significant advancement of EVA cushioning we have today.

Adidas uses this technology to produce Boost midsole cushioning, which is highly responsive and soft. It also makes the sole highly protective and durable.

Primeknit

Nike is very popular for its Flyknit technology, and Primeknit is Adidas’ version of that technology, and there are a couple of differences in the feel, function, and fit of this upper technology. In a promo material, Adidas said:

“Primeknit is carefully designed to naturally expand with your foot while running to help reduce irritation and provide you with a more comfortable fit.”

One of the major advantages of this technology is that it provides a fit that feels customized to the feet of the wearer, and it helps to reduce the chances of hotspots and blisters. It flexes and comforts to the shape of your foot to provide you a high level of comfort while running.

Nevertheless, the running shoes that usually come with this technology often have one issue in common, and that is the less roomy toe box.

Continental Rubber Outsole

Adidas is also very popular for its great line of rubber outsoles. All the running shoes on this article come with rubber outsoles that are designed in conjunction with Continental Tires. The outsoles feature Continental rubber compounds.

This helps to boost the traction of the shoe, with Adidas claiming a 15 to 30 percent increased traction. They provide great grip on both dry and wet conditions. These soles also provide great traction on rough and steep terrains. Adidas’ Continental rubber outsoles are also highly durable, and they wear out very slowly.

This helps to boost the overall lifespan of the shoe, providing you with a running shoe that you can use for years. The soles are also great on handling conditions on easy to moderate trails.

Conclusion

With these Adidas running shoes reviews, picking the best running shoe from this brand should no longer be an issue for you. While all the Adidas running shoes on this guide are great, the clear winner is the Adidas Women’s Cloudfoam Pure Running Shoe because it is ideal for both long and short-distance runs. It is highly durable and it provides great support while exercising or running.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

About The Author

Theresa Sullivan
Hi, I'm Theresa Sullivan! After graduating college with a writing degree, whilst working my way up to becoming a store manager at a local branch of a popular national shoe retailer, I decided to apply my writing skills and deep knowledge of shoes to help the readers of BestWalkingFeet.com find the best shoes for their feet.
Scroll to Top